Kuzu Gerdan

Kuzu Gerdan Tanımı İçin Malzemeler

Ana gereçler;

  • 6 adet kuzu gerdan
  • 1 adet patates
  • 1 file arpacık soğanı
  • 1 baş sarımsak
  • 10 adet çeri domates yoksa 3-5 adet olağan domates

Sosu için;

  • Baharatlar (tuz ve kekik)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates sosu ve salçası

Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 6 adet gerdanımızı düdüklü tencereye alalım.
  2. Etin üzerini geçecek kadar su dolduralım.
  3. 1 çay kaşığı tuz ekleyip, düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım.
  4. Orta ateşte düdüklü tenceremizden ses gelene kadar pişirelim ve altını en kısık ateşe getirip 15 dakika daha pişirelim.
  5. Pişirdikten sonra düdüklü tenceremiz soğuyana kadar öteki gereçleri hazırlamaya başlayalım.
  6. Sebzeleri yıkadıktan sonra patatesi orta büyüklükte küplere bölelim.
  7. Arpacık soğanlarının kabuklarını soyalım ve bütün halde bırakalım.
  8. 1 baş sarımsağın kabuğunu soyup, dişlerine ayıralım.
  9. Domateslerimizi dilimleyelim. Kaça böleceğinizi kendi zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Artık sosumuzu hazırlayabiliriz.
  10. Uygun bir kabın içine bir çay kaşığı tuz ve kekiği, bir yemek kaşığı zeytinyağını, bir yemek kaşığı domates salçasını bir yemek kaşığı domates sosunu (veya püresini) ekleyelim.
  11. Salçanın çözülmesi için biraz su ekleyip, ezerek karıştıralım.
  12. Fırın tepsisine yahut alüminyum yuvarlak tepsiye hazırladığımız gereçleri dizelim.
  13. Düdüklü tenceremizde pişen gerdanlarımızı yerleştirelim.
  14. Tencere içindeki sudan bir kepçe alıp, tepsiye dökelim.
  15. Sonrasında hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim.
  16. Bir yağlı kağıdı ıslatıp buruşturarak sıkıp, suyunu alalım.
  17. Üzerine biraz daha su ekleyip, ıslatmış olduğumuz yağlı kâğıtla hava almayacak formda kapatalım.
  18. Fırının orta rafına 220 derecede 1 saat 15 dakika pişirelim. Müddet fırına nazaran değişebilir. Afiyet olsun. Bizi takip etmeyi unutmayın:)

Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Tuzlu Kurabiye (Pastane Tadında)
Tavuklu Bezelye Yemeği
Salçalı Mantı Çorbası
Menemen
Anne Keki
Patlıcan Çığırtma
Hdabla | © 2025 |