Kuzu Gerdan

Kuzu Gerdan Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-7 adet kuzu gerdan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 8 adet küçük soğan
  • 2 adet ortaboy patates
  • 2 adet ortaboy havuç
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 litre sıcak su

Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya sıvı yağ alalım yeterlice kızdıralım.
  2. Kızgın tavada etleri önlü artlı mühürleyelim.
  3. Düdüklü tencereye yerleştirelim.
  4. Aynı tavaya bir yemek kaşığı salça ek edip kavurduktan sonra soğan ve sarımsakları ekleyip karıştıralım.
  5. Patates ve havucu istediğimiz üzere dilimleyip tavaya ekleyelim zerzevatları de kavuralım.
  6. En son baharatları ekleyip karıştıralım suyunu ekleyelim kaynayınca etlerin üzerine dökelim.
  7. Herkesin düdüklü tenceresi pişme süreci farklılık gösterebilir.
  8. Tencerenin kapağını kapatalım.
  9. 20-25 dakika pişirelim afiyet olsun.

Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Duble Yer Fıstıklı Kurabiye (Toz Yer Fıstığından)
Vucuttaki Toksin Ve Zehirkeri Atan Pancar Kürü
Bol Soslu Islak Kek
Elmalı Kurabiye
Çilekli Kurabiye
Lor Peynirli Fit Atıştırmalık
Hdabla | © 2025 |