Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi

Kuzu Ciğer Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu ciğer
  • 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
  • 2 adet yeşil biber tatlı ( küp doğranmış )
  • 1 adet kapya biberi ( küp doğranmış )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek demet maydanoz ( ince kıyılmış )
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıcak su (eğer tavuk ciğeri ile yaparsanız su katmaya gerek yok )

Kuzu Ciğer Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ciğeri tezgaha alalım ve üzerindeki zarı temizleyelim ( beyaz kısmı olan ).
  2. Temizlediğimiz ciğeri küp küp doğrayalım çok fazla küçük doğramayın. Daha sonra yıkıyalım ve süzelim kenara alalım.
  3. Diğer taraftan kapya biberi, yeşil biber ve kuru soğan doğrayalım.
  4. Doğradığımız ciğerlerimizi uygun bir tencereye yahut tavaya alalım suyu ekleyip tencerenin kapağını hafif aralıklı kalacak halde kapatalım ve ciğerimizin suyunu çekene kadar pişirelim ciğerler pişerken orta ara karıştıralım.
  5. Suyunu büsbütün çektiğinde üzerine sıvı yağ gezdirelim.
  6. Doğradığımız soğan, ve biberleri ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatalım soğan ve biberlermiz diriliğini kaybettiğinde pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ek edip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  7. Son olarak da ince kıyılmış maydanoz da ek ederek karıştıralım.
  8. Yumuşacık pişen ciğer kavurmamız servise hazır. Afiyet olsun 🙏.

Not:eğer tavuk ciğeri kullanırsanız su eklemeyin. İsterseniz lavaş dürüm olarak da yapabilirsiniz soğan salatası ve bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz 👌👌.

Kuzu Ciğer Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Baklava Yufkası Ve Kadayıf İle Şerbetli Tatlı
Etli Yaprak Sarma
Patatesli Rulo Poğaça (Pastanelere Rakip)
Mayalı Poğaça
Tam Yulaf Unlu Mayalı Poğaça
Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |