Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tepeleme tahta kaşık domates salçası (not:isteğe nazaran biraz daha fazla atılabilir)
  • 1 tepeleme tahta kaşık biber salçası
  • Yarım su bardağı kadar zeytinyağı
  • 3 litre su
  • Haşlanmış tavuk suyu
  • 3-3.5 su bardağı kavrulmuş un (hafif kavrulmuş)
  • 1 bütün tavuk haşlaması (tavuk etini didikliyoruz)
  • Bir kaç tane acı biber ( içinde pişir)
  • İstediğin baharat (çorba içerken de atılabilir)

Arabaşı hamuru için;

  • 1 su bardağı un
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

(not: 1 borcam oluyor)

Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel unumuzu kavuruyoruz unumuz için tavamıza unu koyuyoruz hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra tavuğumuzu düdüklüde haşlıyoruz haşladıktan sonra tavuğumuzu didikliyoruz ve daha sonra çorbamızı yapmaya başlayabiliriz.
  3. Çorbamız için arabaş tenceremizin içerisine salçalarımızı yağımızı ekliyoruz .
  4. Daha sonra su ekliyoruz, yalnız suyun bir kısmını ekliyoruz .
  5. Daha sonra haşlanmış tavuğumuzun suyunu da ekliyoruz sonra kavrulmuş unumuza soğuk su ekleyip karıştırıyoruz ve daha sonra süzgeç ile çorbamızın üzerine döküyoruz.
  6. Yavaşça karıştırarak içine buluşturuyoruz.
  7. Buluşturduktan sonra biraz kaynatıyoruz öbür litre suyumuzu da ekliyoruz ve daha sonra dediklerimi tavuklarda içine koyuyoruz ve kaynayıp olmasını bekliyoruz, afiyet olsun.
  8. Arabaşı hamuru için yapılışı;Tüm materyalleri ekle karıştır. Süzgeçten geçirerek pişir. Kaynayınca kapat borcam yahut fırın tepsisini ıslatarak yok ve daha sonra soğuk yere koy kıvamına gelince afiyet olsun.

Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pirinç Unlu Bebek Maması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Çikolata Bombası Kurabiye
Tek Porsiyonluk Çilekli Turta
Hellim Peynirli Ilık Salatası
Bolonez Soslu Makarna (2 Kişilik)
Mercimekli Köfte (Antep Usulü)
Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |