Kuskus Salatası

Kuskus Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı kuskus
  • 6 adet havuç (rendelenmiş)
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı olağan yoğurt
  • 5-6 adet kornişon turşu (küçük doğranmış)
  • Jalapeno turşu (isteğe bağlı, doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Nane
  • Pul biber
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)

Kuskus Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 çay bardağı kuskusa 200 ml kaynar su ek edilir ve ağzı kapatılarak 5 dakika bekletilir.
  2. Tavaya bir ölçü sıvı yağ ekleyin ve rendelenmiş havuçları ek edin.
  3. Üzerine biraz tuz serpip orta ateşte yumuşayana kadar kavurun.
  4. Sotelenen havuçları kenara alıp soğumaya bırakın.
  5. Ayrı bir kapta süzme yoğurt, olağan yoğurt, mayonez, hardal, ezilmiş sarımsak, nane ve pul biberi karıştırarak sosu hazırlayın.
  6. Soğuyan kuskusu geniş bir karıştırma kabına alın, üzerine hazırladığınız sosu ekleyin ve düzgünce karıştırın.
  7. Doğranmış kornişon turşu ve jalapeno turşularını ekleyip karıştırın.
  8. Kuskuslu karışımı ikiye ayırarak servis tabağına alın ve ortasına havuçları yerleştirerek servis edin.Afiyet olsun!.

Kuskus Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Tatlısı
Süt Helvası
Soslu Elmalı Kek
Tek Hamurdan 6 Çeşit Kurabiye
Mısır Unlu Bazlama
Köfteli Patates
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet