Kuskus Salatası

Kuskus Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı kuskus
- 6 adet havuç (rendelenmiş)
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı olağan yoğurt
- 5-6 adet kornişon turşu (küçük doğranmış)
- Jalapeno turşu (isteğe bağlı, doğranmış)
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Nane
- Pul biber
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
Kuskus Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 çay bardağı kuskusa 200 ml kaynar su ek edilir ve ağzı kapatılarak 5 dakika bekletilir.
- Tavaya bir ölçü sıvı yağ ekleyin ve rendelenmiş havuçları ek edin.
- Üzerine biraz tuz serpip orta ateşte yumuşayana kadar kavurun.
- Sotelenen havuçları kenara alıp soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta süzme yoğurt, olağan yoğurt, mayonez, hardal, ezilmiş sarımsak, nane ve pul biberi karıştırarak sosu hazırlayın.
- Soğuyan kuskusu geniş bir karıştırma kabına alın, üzerine hazırladığınız sosu ekleyin ve düzgünce karıştırın.
- Doğranmış kornişon turşu ve jalapeno turşularını ekleyip karıştırın.
- Kuskuslu karışımı ikiye ayırarak servis tabağına alın ve ortasına havuçları yerleştirerek servis edin.Afiyet olsun!.
Kuskus Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

