Kuskus Salatası

Kuskus Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı kuskus
  • 6 adet havuç (rendelenmiş)
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı olağan yoğurt
  • 5-6 adet kornişon turşu (küçük doğranmış)
  • Jalapeno turşu (isteğe bağlı, doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Nane
  • Pul biber
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)

Kuskus Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 çay bardağı kuskusa 200 ml kaynar su ek edilir ve ağzı kapatılarak 5 dakika bekletilir.
  2. Tavaya bir ölçü sıvı yağ ekleyin ve rendelenmiş havuçları ek edin.
  3. Üzerine biraz tuz serpip orta ateşte yumuşayana kadar kavurun.
  4. Sotelenen havuçları kenara alıp soğumaya bırakın.
  5. Ayrı bir kapta süzme yoğurt, olağan yoğurt, mayonez, hardal, ezilmiş sarımsak, nane ve pul biberi karıştırarak sosu hazırlayın.
  6. Soğuyan kuskusu geniş bir karıştırma kabına alın, üzerine hazırladığınız sosu ekleyin ve düzgünce karıştırın.
  7. Doğranmış kornişon turşu ve jalapeno turşularını ekleyip karıştırın.
  8. Kuskuslu karışımı ikiye ayırarak servis tabağına alın ve ortasına havuçları yerleştirerek servis edin.Afiyet olsun!.

Kuskus Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Piyaz
Kıymalı İskender
Siyez Unundan Ekşi Maya
Lahmacun
Lavaştan Tava Böreği
Ispanak Ve Peynirli Börek (6 Adet Yufkadan 2 Tepsi Börek)
Hdabla | © 2024 |