Lahmacun

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo az yağlı kıyma
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 bağ sarımsak( yeşil yerleri )
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Piyaz için;

  • Maydanoz
  • Kuru soğan (beyaz olan)
  • Tuz
  • Sumak
  • Limon

Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yeşillikleri temizleyip sirkeli suda yıkalım.
  2. Tepsiye etimizi alalım.
  3. Maydanozu blender da çekelim.
  4. Sarımsağı, domatesi, biberi de çekip tepsiye ekleyelim.
  5. Salça ve baharatlarıda ekleyelim.
  6. Hepsini güzelce karıştıralım, fırına yollayım.
  7. Piyaz için; maydanozu soğanı doğrayıp üzerine sumak ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Afiyet olsun.

Not:Un tuz ve su karışımdan bir hamurla servis tabağı büyüklüğünde açıp iç harcı ekleyerek fırına verebilirsiniz 🙏🙏😍🥰

Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yoğurtlu Sebze Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yuvarlak Borcamda Pratik Baklava
Kuru Meyveli Kurabiye
Kolay Pudingli Tatlı
Ispanaklı Pasta
Sosisli Bohça Börek
Cacıklı Fellah Köfte (Videolu)
Hdabla | © 2025 |