Kuruyemişli Kek Tarifim
Kuruyemişli Kek Tanımım İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı şeker
- 4 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt (laktozsuz)
- 2 paket vanilya şekeri
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı fındık
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3,5 su bardağı un
Kuruyemişli Kek Tanımım Nasıl Yapılır?
- Şekerle yumurtayı mikserle bembeyaz olana kadar karıştıralım.
- Sıvı yağ süt ekleyip bir 5 dakika daha karıştırın.
- Daha sonrasında vanilya ve kabartma tozu ek edip 5 dakika daha karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyebilirsiniz mutlakla bu esnada mikseri durdurmayın.
- En sonunda kuruyemiş leride ekleyelim 1 dakika mikserle karıştıralım. Tarçını ekleyelim buarada….
- Yağladığımız kek kalıbına yavaşça boşaltıyoruz ( kalıba fazla yağ kullanmıyoruz ).
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirmeye bırakalım 65 dakika fırında pişirelim. (30 dk boyunca fırını muhakkak açmayalım).
- 30 dk sonra orta ara kürdanla denetim edelim şayet kürdana hamur sıvısı bulaşmıyorsa kek pişmiştir demek.
- Fırından çıkarttıktan sonra bir yarım saat soğumasını bekleyelim (önceden çıkartmaya kalkarsanız kekiniz dağılabilir).Afiyet olsun….
Kuruyemişli Kek Tanımım Fotoğraflı Yapılışı







