İsveç Köftesi

İsveç Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş küçük uzunluk soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3_4 yemek kaşığı galeta unu (bayat ekmek de olur)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için;

  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 su bardağı ilik suyu (et suyu)
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı krema (şart değil)

İsveç Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına köftemizin bütün gereçlerini ekleyip düzgünce yoğuruyoruz. Elimizle top top yapıp tavada kızartıyoruz. Köfteleri tavadan alıp tabağa koyuyoruz
  2. . Tavada kalan yağın içine un ve tereyağını ekleyip kavuruyoruz. Tavada kalan yağ çoksa bir ölçüsünü diğer bir kaba dökebilirsiniz.
  3. Ardından içine ilik suyu koyup kıvamını veriyoruz. Kıvamı açmak için sıcak su ya da biraz daha ilik suyu ekleyebilirsiniz.
  4. En son krema, hardal ve baharatları ekleyip içine köfteleri koyuyoruz. Bu formda de kısık ateşte 5 dakika daha pişirip, altını kapatıyoruz. Pilav ve patates püresi ile servis ediyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️

İsveç Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kuru Meyveli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çaylı Kurabiye
Yıldız Şehriye Pilavı
Pilav
Cam Gibi Karameliyle Trileçe Tarifi (Videolu)
Cevizli İrmik Tatlısı
Hamsiköy Sütlaçı
Hdabla | © 2025 |