Cevizli Havuçlu Kek

Cevizli Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 adet havuç
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Cevizli Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel havuçlarımızı yıkayıp, soyup, rendeleyip bir kenarda bekletelim.
  2. Cevizimizi de rondodan geçirip onu da kenarda bekletelim.
  3. Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika kadar uygunca çırpalım.
  4. Süt ve sıvı yağını ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  5. Un kabartma tozu vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  6. Son olarak havuç ceviz tarçını da ek edip spatulayla son sefer karıştıralım.
  7. Kek kalıbımızı margarinle yağlayalım (isteyen tereyağıyla yağlayabilir).
  8. Kek karışımımızı kaba alalım. 180°’de kekimizi 40 dakikada pişirelim.
  9. Fırınımızın kapağını açmayalım ki sönmesin.
  10. Kekimiz soğuyunca dilimleyelim ve servis edebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun…🌸💕🌸💕🌸💕🌸💕🌸💕🌸💕🌸💕🌸💕🌸

Cevizli Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mayasız Kolay Pişi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginar Salatası ( Enginarı Bir De Böyle Deneyin Çok Seveceksiniz)
Kupta Tiramisu
Tom Ve Jerrynin Tavuğu
Marmelatlı Brioche
Tarhana Cipsi Çorbası
Kupta İki Renkli Tatlı
Hdabla | © 2025 |