Kuru Yufka Böreği

Kuru Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 9 adet kuru yufka
- 2 demet semizotu
- 1 adet kuru soğan
- 300 gram kadar lor peyniri
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Sos için;
- 3 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
Üstüne;
- Susam yahut çörek otu
Kuru Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru yufkaları suda ıslatalım ve yumuşamasını beklerken tavada soğanı pembeleşene kadar kızardıktan sonra semizotunu ekleyip diriliği gidene kadar kavuralım akabinde lor peynirini ekleyip salça ile biraz daha kavurup tuz ve pul biberi ekleyince ocağın altını kapatalım.
- Yufkaları tepsiye koymadan evvel altını biraz sıvı yağ ile yapışmaması için yağlıyoruz ve 3 kat ortalarına birşey sürmeden üst üste diziyoruz.
- 3. Kattan sonra sostan güzelce sürüp her yerine gelecek biçimde iç harcı koyuyoruz ve 3 kat daha yufka koyup yeniden tıpkı formda sostan ve iç harçtan koyuyoruz.
- Her 3 katta bir sos ve iç harç koyuyoruz.
- Son 3 katı dizdikten sonra istediğiniz boyutta kesin, üstüne sostan her yere gelecek halde ek edince süsleme sürecini istediğiniz formda susam yahut çörek otu üzere materyallerle renklendirebilirsiniz, afiyet olsun.
Kuru Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




