Bebek Mantısı

Bebek Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı kuzu kıyma (3 kez çektirdim)
  • 1 küp kuzu kemik suyu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı mesken imali yoğurt
  • Tercihen sarımsak

Bebek Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyalım, buharda haşlayıp çatalla ezelim. Suda da haşlayabilirsiniz.
  2. Kıymayı ve kemik suyunu zeytinyağı ile güzelce pişirelim.
  3. Üzerine sıcak suyu ekleyip suyu biraz çektirelim.
  4. İsterseniz bebek salçası da ekleyebilirsiniz.
  5. Bir kasede yoğurda sarımsak ezip karıştıralım.
  6. Sarımsak eklemeyebilirsiniz.
  7. Ezilen patateslerin üzerine hazırladığımız yoğurdu ve kıymayı dökelim.

Deneyenlere afiyet şifa olsun.

Bebek Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mangal Tadında Fırında Nefis Tavuk Kanat
Fissler Düdüklüde Pratik Mercimek Çorbası
Kırmızı Pancar Salatası
Kadife Tatlısı
İrmik Helvası
Tereyağında Kızarmış Enfes Tavuk Köfteleri (Kremalı Parmesanlı Makarna Eşliğinde)
Hdabla | © 2025 |