Kuru Üzümlü Muffin Kek
Kuru Üzümlü Muffin Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
Kuru Üzümlü Muffin Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabımızda şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra süt, sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım. Kabartma tozu, vanilya, unu eleyerek harcımıza koyalım ve çırpalım.
- Kuru üzümümüzü çok tabana batmasını istemiyorsak hafifçe un serpelim üzerine, karıştıralım ve harcımıza koyalım. Daha sonra bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştıralım.
- Harcımızı muffin kaplarına boşaltalım. Kabın 2/3’ü dolacak. Ben orantısız doldurmuşum aceleden 🙂 ve elimde son kalan kuru üzümleri ziyan olmasın diye üzerlerine koydum.
- Daha sonra evvelden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 20-25 dk fansız ayarda pişirelim.
- Fırından fırına fark edebilir o yüzden denetimli pişirelim. Kürdan testi yapıp pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
Kuru Üzümlü Muffin Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










