Püf Noktalarıyla Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf)

Püf Noktalarıyla Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Çay kaşığı ucuyla tuz
- 1,5 su bardağı un
Hamurları kızartmak için;
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
İç materyal için;
- 150 gram iri çekilmiş ceviz
- Çay kaşığı ucuyla tarçın
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 kaç damla limon suyu
Püf Noktalarıyla Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için; materyalleri tencereye koyup karıştırın şeker erisin ocağa alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca 15 dakika daha kaynatın ocaktan alın. Hafif kıvamlı bir şerbet olacak.
- Şerbet ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın soğusun.
- Hamur için; sıvı gereçleri derin kaba alın mayayı koyup eritin.
- Unu ek ederek güzelce karıştırın pütürlük kalmasın.
- Üzerini kapatıp, 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- Tavayı ocağa alıp, ısıtın.
- Hamurdan birer kepçe dökün, üzeri göz göz olup hamurun yüzü matlaşınca tavadan alın.
- Piştiğini anlamak için elinizi hamura hafif değdirin ele yapışmıyorsa pişmiş demektir.
- Hamurları pak bir mutfak bezine serin. Tüm hamurları bu halde pişirin.
- Hamurun pişmeyen ortasına ceviz koyup, iki ucunu birleştirin kenarlarına parmaklarınızla düzgünce bastırarak yapıştırın.
- Tüm süreci hamur bitene kadar devam edin.
- Ayrı bir tavaya ayçiçek yağını koyup ,kızdırın.
- Hamurları artlı önlü nar üzere olana kadar kızartın.
- Soğuk şerbeti bocama dökün.
- Kızaran kadayıfları şerbete atın.
- Bir iki dakika kadar şerbette bekletip, alt üst edip çıkarın.
- Diğer kadayıflarıda tıpkı formda kızartıp, çabucak soğuk şerbete bırakın.
- Genişçe bir servis tabağına kadayıfları dizin.
- Üzerine toz fıstık yada ince çekilmiş ceviz dökün. Bu süreç biraz daha görsel görünmesi açısından yapılıyor. Dilerseniz hiçbirsey dökmededen de servis edebilirsiniz. Çok bekletmeden sıcak sıcak servis yapın. Dışı çıtır içi yumuşacık taş kadayıf tatlımız hazır. Afiyet olsun.
Not:Hamuru küçük kepçe ile döktüm toplamda 15 adet çıktı. Hamurunu kepçeyle alırken daima karıştırın kabarcıklar sönsün. Hamuru çok uzun mayalandırmayın fazla ekşimesin. Pişen hamuru kesinlikle dinlendirip soğutun tek taraflı piştiği için içi hamur kalmasın. Şerbeti muhakkak kıvamlı olmalı. Cıvık serbet tatlıyı çabuk yumuşatır. Hamuru kızartmadan 2 gün dolapta bekletebilirsiniz. Yada dondurucuya atıp dilediğiniz vakit çıkarıp kızartabilirsiniz.
Püf Noktalarıyla Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














