Kuru Patlıcan Yemeği

Kuru Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg patlıcan kuruttum yaklaşık şöyle 400-500 gram kalmıştır
- 10-12 tane kuru biber
- 10-12 tane kuru domates
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağından fazla domates sosu
- 2 su bardağı su( patlıcanın çeşidinden çeşidine nazaran değişebiliyor)
Kuru Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp tencereye koyup yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Biberleri de tıpkı halde haşlıyoruz.
- Tenceremize zeytinyağı ekleyip küp küp yahut halka halka doğradığımız soğanları koyup orta ateşte zeytinyağında 3-4 dakika kavuruyoruz.
- Üzerine haşladığımız patlıcanları ve biberleri ekleyip üzerine salça,domates sos ve suyumuzu bir hoş karıştırıp ekleyip üzerine döküyoruz domates kurularımızı da şöyle üzerine serptikten sonra tuzumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Orta ateşte kapağı kapalı biçimde yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.
- İcap ederse tekrar biraz su ekleyebilirsiniz.
Not; bardak ölçüm 200 ml.
Yapıp deneyenlere şimdiden afiyet olsun☺️.
Kuru Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









