Kuru Patlıcan Yemeği

Kuru Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg patlıcan kuruttum yaklaşık şöyle 400-500 gram kalmıştır
  • 10-12 tane kuru biber
  • 10-12 tane kuru domates
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağından fazla domates sosu
  • 2 su bardağı su( patlıcanın çeşidinden çeşidine nazaran değişebiliyor)

Kuru Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayıp tencereye koyup yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Biberleri de tıpkı halde haşlıyoruz.
  2. Tenceremize zeytinyağı ekleyip küp küp yahut halka halka doğradığımız soğanları koyup orta ateşte zeytinyağında 3-4 dakika kavuruyoruz.
  3. Üzerine haşladığımız patlıcanları ve biberleri ekleyip üzerine salça,domates sos ve suyumuzu bir hoş karıştırıp ekleyip üzerine döküyoruz domates kurularımızı da şöyle üzerine serptikten sonra tuzumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  4. Orta ateşte kapağı kapalı biçimde yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.
  5. İcap ederse tekrar biraz su ekleyebilirsiniz.

Not; bardak ölçüm 200 ml.

Yapıp deneyenlere şimdiden afiyet olsun☺️.

Kuru Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Şipşak Poğaça
Açma
Ginger Shot & Çayı
Pratik Poğaça
Trakya Usulü Büryan
Az Malzemeli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet