Kupta Kadayıflı Muhallebi

Kupta Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için;

  • 1 kg süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti yahut 200 ml sıvı krema

Kupta Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kadayıf hazırlanışı: kadayıflarımızı şekerle tereyağımızda kavuralım.
  2. Ocağı söndürdükten sonra ceviz ekleyelim.
  3. Muhallebisi için Kremşanti hariç tüm materyaller karıştırılır.
    Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
    Ara orta mikserle çırparak soğumasını sağlıyoruz.
    Muhallebimiz soğuyunca kremşantiyi hazırlayalım.
    Yarım çay bardağı soğuk süte 1 paket krem şanti ekleyip mikserle çırpalım.
    En son koymamın nedeni kremşanti kıvamını koyu yapıyor daha akışkan kıvamı oluyor.
    Kuplara kavurduğumuz kadayıftan hisse edip üzerine muhallebi döküyoruz,tekrar kadayıf.
    Muhallebiyi döküp enson üzerine tekrar kadayıf koyuyoruz. Üzerini dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz😊afiyet olsun.

Kupta Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Tarhana Çorbası
Tuzlu Kurabiye
Isırgan Otu Çorbası
Balon Gibi Kabaran Çıtır Zarf Böreği
Acı Soslu Kanat
Ezogelin Çorbası (Pratik)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet