Kupta Kadayıflı Muhallebi

Kupta Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için;

  • 1 kg süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti yahut 200 ml sıvı krema

Kupta Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kadayıf hazırlanışı: kadayıflarımızı şekerle tereyağımızda kavuralım.
  2. Ocağı söndürdükten sonra ceviz ekleyelim.
  3. Muhallebisi için Kremşanti hariç tüm materyaller karıştırılır.
    Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
    Ara orta mikserle çırparak soğumasını sağlıyoruz.
    Muhallebimiz soğuyunca kremşantiyi hazırlayalım.
    Yarım çay bardağı soğuk süte 1 paket krem şanti ekleyip mikserle çırpalım.
    En son koymamın nedeni kremşanti kıvamını koyu yapıyor daha akışkan kıvamı oluyor.
    Kuplara kavurduğumuz kadayıftan hisse edip üzerine muhallebi döküyoruz,tekrar kadayıf.
    Muhallebiyi döküp enson üzerine tekrar kadayıf koyuyoruz. Üzerini dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz😊afiyet olsun.

Kupta Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kore Usulü Acılı Mor Lahana Salatası
Şam Böreği
Lahmacun (Fırında)
Kıvamında Patates Püresi
Mayalı Poğaça
5 Dakikada Supangle
Hdabla | © 2025 |