Şeker Pare

Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 adet hamur kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su

Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel 2 su bardağı şekeri ve 2. 5 su bardağı suyu bir küçük tencerenin içine koyup vanilyamızıda ekleyip ,ılık şerbet olarak karıştıralım eriyene kadar. Bu şerbeti başka bir yere koyalım gereçlerimizi hazırlayalım.
  2. 2 yumurtanın 1 sarısını ayırarak başkalarını 1 su bardağı şeker ile beyazlaşıncaya dek çırpalım. Akabinde 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip bir tık daha karıştırıp 3. 5 su bardağı unumuzu ve hamur kabartma tozumuzu ekleyip elimizle yoğuralım.
  3. Küçük bezeler halinde biçim verip tepsimize dizelim. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüp bir bıçak yardımı ile çizgiler çizelim.
  4. Fırına 180 derecede kızarıncaya kadar pişirelim.
  5. Çıkan tatlımızın birinci sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbetimizi üzerine dökelim. Üzerine hindistan cevizi, antep tozu ceviz modülleri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hasan Paşa Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Krep Bohçası
Kış Salatası (Sırrı Sosunda)
Pratik Lezzetli Patates (Videolu)
Portakallı Cheesecake
Düdüklüde Ezogelin Çorbası
Bol Soslu Karakız Keki
Hdabla | © 2025 |