Kumlu Pasta
Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
Islatmak için:
- 1 su bardağı süt ( ben bir çay kaşığı granül kahvede ekledim)
Kreması için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket (80 gr) çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 1 paket hindistan cevizi
- Kakao (isterseniz 1 paket kakaolu bisküvi)
Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için; yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır.
- Üzerine süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.
- Un, kakao, vanilya, kabartma tozu elenerek ilave edelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 30-35 dk pişirelim.
- Kreması için: süt, un, nişasta, şeker ve kakao tencereye alınıp karıştıralım.
- Kıvam alan krema ocaktan alınıp üzerine tereyağı, çikolata ve vanilya ekleyip karıştıralım. Fırından çıkan kekin birinci sıcaklığı çıkınca üzeri 1 su bardağı süt ile ıslatalım.
- Ilık kekin üzerine yaptığımız kremayı dökelim.
- Kremanın soğuduktan sonra hindistan cevizi yada bisküvi tozu ile kaplayalım.
- 4-5 saat dolapta dinlendirilir. Kıvam alan tatlı dilimlenir, istediğiniz formda süsleyip servis edebilirsiniz.
Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


