Tantuni

Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 8 adet lavaş
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım su bardağı yağ
- 1.5 su bardağı su
- Sumak
- Toz biber
- Tuz
Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızı küp küp doğruyoruz ve geniş bir tavaya alıyoruz 1 su bardağı su ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz suyunu çekince yarım su bardağı yağ ile kavuruyoruz ve toz biber ekliyoruz kavurduktan sonra yarım su bardağı su ekliyoruz altını kısıyoruz.
- Bir tabağa soğanlarımızı yarım ay halinde doğruyoruz üzerine, maydanozlarımızı doğruyoruz sumak ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Farklı bir tabağa domateslerimizi küp küp doğruyoruz.
- Düz bir yerde lavaşlarımızın kenarlarını 1 cm kadar iki tarafıda kesiyoruz kare formu oluşturuyoruz (elinizde bazlama varsa yada somun ekmek kullanabilirsiniz)
- Lavaşımızı ocaktaki tavamızın içine batırıyoruz 10 sn kadar kalabilir bol yağlı ve kızarmış isterseniz biraz daha bırakabilirsiniz.
- Tavadan aldığımız lavaşımıza 2 kaşık tavuklarımızdan ekliyoruz üzerine soğan ve domates ekliyoruz ve tuzumuzu atıp sıkıca sarıyoruz servis tabaklarına alabilirsiniz yanına çokça limon ve biber turşusu ile yemeye hazırdır ☺️.
Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





