Kulpta Kedi Dili Tatlısı

Kulpta Kedi Lisanı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 10 adet kedidili bisküvi
Karamel sosu için;
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
Süslemek için;
- Antep fıstığı
Kulpta Kedi Lisanı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sütü,unu,nişastayı ve toz şekeri ekleyelim, yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
- Bir kenara bırakalım ılıması için.
- Kedidili bisküvileri bıçak ile ufak modüllere bölelim bardaklara çok az muhallebi koyalım.
- Orta kısıma böldüğümüz kedidili bisküvileri paylaştıralım ,kalan muhallebileri bisküvilerin üzerine eşit biçimde dökelim.
- Üzerinin sosu için toz şekeri küçük tavaya dökelim .
- Toz şeker eriyip rengi dönene kadar orta ateşte kavuralım.
- Üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyip karıştıralım .
- Son olarak bir paket kremayı ekleyelim birkaç dakika pişirip ocaktan alalım .
- Ilıyınca muhallebilerin üzerine eşit formda dökelim soğuyunca üzerini antep fıstığı ile süsleyelim.
Kulpta Kedi Lisanı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












