Kulpta Kedi Dili Tatlısı

Kulpta Kedi Lisanı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 10 adet kedidili bisküvi

Karamel sosu için;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

Süslemek için;

  • Antep fıstığı

Kulpta Kedi Lisanı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sütü,unu,nişastayı ve toz şekeri ekleyelim, yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
  2. Bir kenara bırakalım ılıması için.
  3. Kedidili bisküvileri bıçak ile ufak modüllere bölelim bardaklara çok az muhallebi koyalım.
  4. Orta kısıma böldüğümüz kedidili bisküvileri paylaştıralım ,kalan muhallebileri bisküvilerin üzerine eşit biçimde dökelim.
  5. Üzerinin sosu için toz şekeri küçük tavaya dökelim .
  6. Toz şeker eriyip rengi dönene kadar orta ateşte kavuralım.
  7. Üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyip karıştıralım .
  8. Son olarak bir paket kremayı ekleyelim birkaç dakika pişirip ocaktan alalım .
  9. Ilıyınca muhallebilerin üzerine eşit formda dökelim soğuyunca üzerini antep fıstığı ile süsleyelim.

Kulpta Kedi Lisanı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lazanya
Minik Krem Şantili Kekler
Sodalı Peynirli Dereotlu Poğaça (Garantili Tarif )
Kendini Kuruvasan Sanan Börek
Kremalı Mantar Çorbası
Sarımsaklı Karnabahar
Hdabla | © 2025 |