Sarımsaklı Karnabahar

Sarımsaklı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg karnabahar
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Karabiber
  • Nane
  • Zerdeçal
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Sarımsaklı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayıkladığımız karnabaharlar yarım saat sirkeli suya alalım süzelim.
  2. Ardından tenceremize yağ ekleyelim.
  3. Salça, sarımsak rendesi, domates püresi, baharatları ek edelim kavuralım.
  4. Üzerine karnabahar ekleyelim kavuralım .
  5. Tereyağı ekleyip kısık ateşte kapağını kapatalım, orta ara karıştıralım pişmeye bırakalım.
  6. Yumuşayıncaya kadar su eklemiyoruz ,kendi baharında pişecek servis edelim.

Sarımsaklı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Efsane Elmalı Cevizi Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Midyat Bulgurlu Semizotu Yemeği
Tam Ölçülü Ekler Tarifi
Pratik Bisküvili Puding Tatlısı
En Basitinden Profiterol
Ebruli Kek Tarifi
Türk Kahveli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |