Kruvasan Tadında Poğaça
Kruvasan Tadında Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 5.5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamura sürmek için;
- 150 gram yumuşamış tereyağı
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- (piştikten sonra fırça ile üzerine sürmek için 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ)
- Haşhaş
- Susam
- Çörek otu
Kruvasan Tadında Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı ılık sütü, 1 su bardağı ılık suyu, 1 paket instant mayayı ve 1 yemek kaşığı şekeri derin bir kapta karıştırınız.
- Yarım su bardağı sıvı yağ atıp karıştırdıktan sonra denetimli bir formda unu ve tuzunu ekleyiniz. Ele yapışan bir hamur kıvamında olacak.
- İyice yoğurduktan sonra 1 saat kadar hamuru mayalanması için üzerini örtüp bekletiyoruz.
- Mayası gelen hamuru 8 eş kesime ayırıp çok az un serperek servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve her kata yumuşamış tereyağ sürerek üst üste diziyoruz.
- Üst üste dizdiğimiz hamuru yufka boyutuna gelene kadar açıyoruz pizza dilimi biçiminde minik minik kesip formunu veriyoruz.
- Dilerseniz ortasına çikolata, peynir, patates püresi ekleyebilirsiniz.
- Şeklini verdiğimiz poğaçaları tepsiye dizdikten sonra 30-40 dk tepsi mayası için bekletiyoruz.
- Fırında alt üst fan ayarında 20dk üstü kızarana dek pişiriyoruz.
- Pişince fırça ile üzerine sıvı yağ sürüp servis edebilirsiniz.
Kruvasan Tadında Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






