Kruvasan Tadında Poğaça

Kruvasan Tadında Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5.5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamura sürmek için;

  • 150 gram yumuşamış tereyağı

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • (piştikten sonra fırça ile üzerine sürmek için 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ)
  • Haşhaş
  • Susam
  • Çörek otu

Kruvasan Tadında Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı ılık sütü, 1 su bardağı ılık suyu, 1 paket instant mayayı ve 1 yemek kaşığı şekeri derin bir kapta karıştırınız.
  2. Yarım su bardağı sıvı yağ atıp karıştırdıktan sonra denetimli bir formda unu ve tuzunu ekleyiniz. Ele yapışan bir hamur kıvamında olacak.
  3. İyice yoğurduktan sonra 1 saat kadar hamuru mayalanması için üzerini örtüp bekletiyoruz.
  4. Mayası gelen hamuru 8 eş kesime ayırıp çok az un serperek servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve her kata yumuşamış tereyağ sürerek üst üste diziyoruz.
  5. Üst üste dizdiğimiz hamuru yufka boyutuna gelene kadar açıyoruz pizza dilimi biçiminde minik minik kesip formunu veriyoruz.
  6. Dilerseniz ortasına çikolata, peynir, patates püresi ekleyebilirsiniz.
  7. Şeklini verdiğimiz poğaçaları tepsiye dizdikten sonra 30-40 dk tepsi mayası için bekletiyoruz.
  8. Fırında alt üst fan ayarında 20dk üstü kızarana dek pişiriyoruz.
  9. Pişince fırça ile üzerine sıvı yağ sürüp servis edebilirsiniz.

Kruvasan Tadında Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Yaprak Sarma
Evde Tantuni
Doğum Günü Pastası
Sebzeli Lorlu Mücver (Fırın Yok, Yoğurt Yok ,Süt Yok ,Çok Pratik)
Kıbrıs Tatlısı
Fındık Kremalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |