Krep Tarifi (Crêpes)

Krep Tanımı (Crêpes) İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanillin şekeri
  • 30 gram eritilmiş tereyağ
  • 250 ml süt
  • 150 gram un
  • Nutella

Süslemek için:

  • Muz
  • Frambuaz
  • Yabanmersini
  • Pudra şekeri
  • Çikolata sosu
  • Fıstık sosu

Krep Tanımı (Crêpes) Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, tuz ve vanillin şekerini kabın içine alarak çırpın.
  2. Süt, tereyağ ve unuda ek edip tekrar pürüzsüz olana kadar çırpın.
  3. Krep tavasını kızdırıp üzerini hafif yağlayın.
  4. 1 kepçe hamur döküp kalık yardımıya güzelce yayın.
  5. Alt tarafı pişince çevirip üzerine nutella sürüp isteğe nazaran dikimlenmiş muz dizip yarım ay biçiminde katllayın.
  6. Daha sonra krepler üçgen olacak halde tekrar katlayıp ön ve ardı kızarana kadar pişirin.
  7. Pişen krepleri istediğiniz üzere süsleyip servis edin.

Krep Tanımı (Crêpes) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patates Püreli Mantar Sote
Elmalı Kurabiye
Odun Ateşinde Pişmiş Gibi Pizza
Ekşi Ve Tatlı Tart (Frambuaz,Çilek,Limon)
Benekli Rulo Pasta
San Sebastian Chescake
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet