Krep Tarifi (Crêpes)

Krep Tanımı (Crêpes) İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanillin şekeri
- 30 gram eritilmiş tereyağ
- 250 ml süt
- 150 gram un
- Nutella
Süslemek için:
- Muz
- Frambuaz
- Yabanmersini
- Pudra şekeri
- Çikolata sosu
- Fıstık sosu
Krep Tanımı (Crêpes) Nasıl Yapılır?
- Yumurta, tuz ve vanillin şekerini kabın içine alarak çırpın.
- Süt, tereyağ ve unuda ek edip tekrar pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Krep tavasını kızdırıp üzerini hafif yağlayın.
- 1 kepçe hamur döküp kalık yardımıya güzelce yayın.
- Alt tarafı pişince çevirip üzerine nutella sürüp isteğe nazaran dikimlenmiş muz dizip yarım ay biçiminde katllayın.
- Daha sonra krepler üçgen olacak halde tekrar katlayıp ön ve ardı kızarana kadar pişirin.
- Pişen krepleri istediğiniz üzere süsleyip servis edin.
Krep Tanımı (Crêpes) Fotoğraflı Yapılışı












