Yeşil Mercimekli Tavuklu Bulgur Pilavı

Yeşil Mercimekli Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 300 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çal kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 çay kayığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 3 su bardağı tavuk suyu yahut olağan su

Yeşil Mercimekli Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil mercimeği yıkayıp süzüp tencereye alın.
  2. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ekleyip, hafif yumuşayınca ya kadar haşlayın.
  3. Haşlanan mercimeğin suyu varsa süzüp kenara alın.
  4. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü pilav tavasına alıp suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Üzerine biraz sıvı yağ ekleyip kavurun.
  6. Ardından yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve tereyağı ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. Küçük doğranmış biberleri ek edip 1,2 dk kadar soteleyin, salça ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  8. Ardından bulguru ek edip, yeterlice karıştırıp, sıcak suyunu ekleyip haşlanmış mercimeği, tuz ve baharatları ek edip karıştırıp kapağını kapatıp, orta ateşte suyunu çekene kadar pişirip üzerine biraz zeytinyağı ek edip, karıştırın. 10 dk dinlendirip, servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Az Acılı Çiğköfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Dağılmayan Köfte
İçli Kete
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye
Haşhaşlı Çörek
Elmalı Tarçınlı Kek Tadında Granola
Hindistan Cevizi Dolgulu Muffin
Hdabla | © 2025 |