Fırında Hamsi Buğulama

Fırında Hamsi Buğulama Tanımı İçin Malzemeler

Hamsiyi terbiyelemek için;

  • 1,5 kilo hamsi
  • 3 lisan sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Göz kararı tuz
  • Göz kararı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 3 adet domates
  • 3 adet soğan
  • 15 – 20 adet kıl biber yahut hangisi varsa
  • 2 adet limon
  • 3 adet patates

Fırında Hamsi Buğulama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamsilerin kılçıkları ayıklanıp tekraren yıkanıp süzgeçe alınır, süzülmeye bırakılır.
  2. Domates, soğan, patates, limon dilimlenir.
  3. Fırın tepsisi yağlanır yahut fırın kağıdı konulur, hamsiler bir leğene alınır.
  4. Üzerine iki diş dövülmüş sarımsak, kekik, pulbiber, tuz eklenir, yağ gezdirilir ve güzelce karıştırılır fırın tepsisine dizilir.
  5. Üzerine dilimlenen soğan, domates, kıl biber,limon, patatesler dizilir.
  6. Önceden ısıtılan fırına verilir üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Fırında Hamsi Buğulama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bagel
Amerikan Cookie Tarifi
Bidonda Yaprak Salamura
Mantı Salatası
Vişneli Tart Kek
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |