Kremalı Etli Makarna Tarifi

Kremalı Etli Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 500 gram makarna (tercihe nazaran çeşit seçebilirsiniz)
  • 1 çorba tası makarna haşlama suyu

Kremalı Etli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencerede makarnayı bol tuzlu suda haşlayın.
  2. Haşlama suyundan bir çorba tası kadar ayırın ve makarnayı süzün.
  3. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını kızdırın.
  4. Küp küp doğradığınız soğan, kapya ve yeşil biberleri ekleyin.
  5. Orta ateşte birkaç dakika soteleyin.
  6. Tavuk ve baharatları ekleyin: küçük küpler halinde doğradığınız tavuk göğsünü sebzelerin üzerine ekleyin.
  7. Tuz, toz biber, kimyon ve pul biberi de ek ederek tavuklar suyunu çekene kadar kavurun.
  8. Makarna suyunu ekleyin: tavuklar pişip suyunu çektikten sonra ayırdığınız makarna suyunu ekleyin.
  9. Bu suyun buharlaşıp karışıma güzelce yedirilmesini sağlayın.
  10. Krema ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
  11. Kaşar peynir hafif eriyinceye kadar karıştırarak pişirin.
  12. Makarnayı ekleyin ve son dokunuş: haşlanmış makarnayı tencereye alın ve tüm gereçleri yeterlice karıştırın.
  13. Ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.
  14. Servis önerisi: isteğe bağlı olarak üzerine biraz daha kaşar peyniri serpebilirsiniz. Yanında hafif bir yeşil salata ile mükemmel sarfiyat.

Kremalı Etli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lor Dolması (Erzurum Usulü)
Sağlıklı Brokoli Salatası
Öğrenci Bütçeli Leziz Salata
Balkabağı Çorbası
Kıyma Kavurma
Semizotlu Zahterli Salâta
Hdabla | © 2025 |