Lor Dolması (Erzurum Usulü)

Lor Dolması (Erzurum Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için:

  • 100 gram tereyağı
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kaymak
  • 2 su bardağı lor peyniri

Pişirmek için :

  • Yarım çay bardağı su
  • 8 çay kaşığı tereyağı
  • 1 demet pazı

Servis için;

  • İsteğinize nazaran sade yahut sarımsaklı yoğurt

Lor Dolması (Erzurum Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcı için soğanı ince yemeklik doğrayalım, tavaya tereyağını alalım eriyince soğanları ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip soğanları yumuşayana kadar kavuralım.
  2. Üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  3. Üzerine süt ve kaymağıda ekleyip karıştıralım, toparlanınca ocaktan alıp diğer bir kapta lorla karıştırarak soğumaya bırakalım.
  4. Pazıların uzun saplarını keselim ,tencerede tuz ilavesiyle su kaynatalım.
  5. Kaynayan suya pazıları ekleyip 1 dakika haşlayıp çabucak buzlu suya alıp şoklayalım.
  6. Pazıların parlak yüzeyi dışta kalacak biçimde serip içlerine 1′ er yemek kaşığı harçtan koyup saralım (eğer yapraklar büyükse kesebilirsiniz, damarları büyükse kaşıkla ezerek yumuşatabilirsiniz)
  7. Sardığımız pazıları bir fırın kabına sıkı sıkı dizelim ( ben bu ölçü için küçük kare borcam kullandım)
  8. Üzerlerine küçük modüller halinde tereyağı ekleyip yarım çay bardağından biraz fazla su ekleyip 180 derece evvelden ısıtılmış fırında üzerleri renk değiştirene kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  9. Fırından alınca dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Lor Dolması (Erzurum Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nefis Brokoli Salatası Diyete Uygun
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Havuçlu Çorba
Karnabahar Yemeği
Sütlü, Havuçlu, Patates Çorbası (Yumuşak İçim Hafif Çok Lezzetli)
Turşu Kavurması
Karamelize Kestane Şekeri
Fırında Tavuk Şiş
Hdabla | © 2024 |