Kremalı Elmalı Kek

Kremalı Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt (200 ml bardak ile
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Keki için;

  • 220 ml bardak ölçüsü ile
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağından fazla şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzerine ve hamurun içine için;

  • 2 adet orta uzunluk elma
  • 1 elma rendelenmiş
  • 1 elma minik küp doğranmış
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kremalı Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kreması için gerekli materyalleri uygun bir tencereye alıp uygunca karıştırın.
  2. Ocağa alıp daima karıştırarak göz göz olana kadar pişirin ,kenara alın soğusun ortada karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın.
  3. Keki için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın .
  4. Süt ve sıvı yağı ek edip karıştırın.
  5. Un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karıştırın, hamurun içine bir adet rendelenmiş elmayı ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
  6. 24 cm lik kek kalıbının alt kısmına yağlı kağıt serin ,yan kısmını margarin ile düzgünce yağlayıp un serpiştirin ve kek hamurunu kalıba döküp düzleştirin.
  7. Hamurun üzerine soğumuş olan kremayı gezdirin .
  8. Üzerine soyulmuş küçük küp doğranmış elmaları bir çay kaşığı tarçınla karıştırıp serpiştirin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
  10. Kürdan testi yapıp fırını kapatın soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin afiyet olsun 😋.

Kremalı Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçi Dışı Çikolata Chocolate Cookies
Çilekli Magnolia
Bazlama
Buzluk İçin Portakallı Tart (Videolu)
Ketçaplı Köfte (Dondurucu Tarifleri)
Coco Muffin
Hdabla | © 2024 |