Kremalı Elmalı Kek

Kremalı Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt (200 ml bardak ile
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Keki için;
- 220 ml bardak ölçüsü ile
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağından fazla şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzerine ve hamurun içine için;
- 2 adet orta uzunluk elma
- 1 elma rendelenmiş
- 1 elma minik küp doğranmış
- 1 çay kaşığı tarçın
Kremalı Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kreması için gerekli materyalleri uygun bir tencereye alıp uygunca karıştırın.
- Ocağa alıp daima karıştırarak göz göz olana kadar pişirin ,kenara alın soğusun ortada karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın.
- Keki için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın .
- Süt ve sıvı yağı ek edip karıştırın.
- Un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karıştırın, hamurun içine bir adet rendelenmiş elmayı ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
- 24 cm lik kek kalıbının alt kısmına yağlı kağıt serin ,yan kısmını margarin ile düzgünce yağlayıp un serpiştirin ve kek hamurunu kalıba döküp düzleştirin.
- Hamurun üzerine soğumuş olan kremayı gezdirin .
- Üzerine soyulmuş küçük küp doğranmış elmaları bir çay kaşığı tarçınla karıştırıp serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
- Kürdan testi yapıp fırını kapatın soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin afiyet olsun 😋.
Kremalı Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













