Kraliçe Makarna
Kraliçe Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tavuk göğsü
- 1/2 (yarım) paket istediğiniz bir makarna çeşidi (ben serpentini kullandım)
- 1 orta uzunluk soyulmuş domates
- 2 yemek kaşığı dolusu krem peynir
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı krema
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Kraliçe Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle küp doğranmış tavuğumuzu bol suda haşlıyoruz. Haşlanan tavuğun suyundan 2 bardak ayırıyoruz. Tavuğu tencereye alıp içerisine tereyağı ve sıvı yağ karışık döküyoruz. Salçayı ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulan tavuğa domatesleri atıp döndürüyoruz. Akabinde krema ve krem peyniri içinde harmanlayın üzerine haşlamadan direkt makarnamızı döküyoruz karıştırıyoruz.
- Üzerine tavuk suyunu ve üstünü geçecek kadar olağan su ek ediyoruz. Sosuyla pişecek makarnamız.
- Ardından içerisine tuz ve karabiber ekleyip tencerenin üstünü kapatıp orta ara denetim ederek pişmeye bırakıyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun inanılmaz bir makarna ❤️🔥👩🏼🍳.
Kraliçe Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






