El Açması Patatesli Börek

El Açması Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Tuz
  • 6 su bardağı Un

İç harcı için;

  • 100 gr. tereyağ
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 6-7 adet patates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

El Açması Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel sütü ılıtıyoruz kaba koyuyoruz. Sonra suyunu koyuyoruz tuzunu yağını karıştırıp sonrasında unu katıp hamuru yoğuruyoruz kulak göğsü kıvamında olacak.
  2. İç harcı için; patateslerimizi haşlıyoruz, haşlandıktan sonra ezip, baharatları ekliyoruz. karıştırıp püre haline getiriyoruz.
  3. Hamuru açıp 6 kesime bölüyoruz, tek tek açıp sıvı yağ ve tereyağ sürüyoruz, patates koyup rulo halinde sarıyoruz sonra tepsiye gül formunda sarıyoruz.
  4. Tepsimizi yağlıyoruz fırınımızı 180° ye ayarlayıp fırına atıyoruz nar üzere kızarana kadar pişirelim. Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsunn♡.

El Açması Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cennet Hurmalı Kek
Antep Mutfağı Yoğurtlu Patates
Orijinal Pastane Poğaçası
Fındıklı İrmikli Tatlı
İftar Masasının Menüsü
Pratik Tarif Pancar Meze
Hdabla | © 2025 |