El Açması Patatesli Börek

El Açması Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- Tuz
- 6 su bardağı Un
İç harcı için;
- 100 gr. tereyağ
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 6-7 adet patates
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
El Açması Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel sütü ılıtıyoruz kaba koyuyoruz. Sonra suyunu koyuyoruz tuzunu yağını karıştırıp sonrasında unu katıp hamuru yoğuruyoruz kulak göğsü kıvamında olacak.
- İç harcı için; patateslerimizi haşlıyoruz, haşlandıktan sonra ezip, baharatları ekliyoruz. karıştırıp püre haline getiriyoruz.
- Hamuru açıp 6 kesime bölüyoruz, tek tek açıp sıvı yağ ve tereyağ sürüyoruz, patates koyup rulo halinde sarıyoruz sonra tepsiye gül formunda sarıyoruz.
- Tepsimizi yağlıyoruz fırınımızı 180° ye ayarlayıp fırına atıyoruz nar üzere kızarana kadar pişirelim. Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsunn♡.
El Açması Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





