Köz Patlıcan Kavurması (Söğürme)

Köz Patlıcan Kavurması (Söğürme) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 3 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Köz Patlıcan Kavurması (Söğürme) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Közlenmiş patlıcan ve biberi soyup iri iri doğrayalım.
  2. Domateslerin kabuğunu soyup doğrayalım.
  3. Tavaya sıvı yağımızı koyalım küp küp doğradığımız soğan ve yeşil biberi ekleyip kavuralım.
  4. Kavrulan soğanın üzerine domatesi ve ince kıydığımız sarımsakları ekleyelim tuz, pul biber ve karabiberi ekleyelim tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte orta ara karıştırarak pişirelim.
  5. Domatesler pişince közlenmiş patlıcan ve kapya biberi ekleyip karıştıralım 2-3 dakika daha domatesle pişirip ocağı kapatalım yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ⚠️Benim yeşil biber ve domatesler küçük olduğu için 3 adet kullandım şayet büyükse 2 adet kullanalım.

Köz Patlıcan Kavurması (Söğürme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Toplar (Bu Tatlı 5 Dakikada Hazır) (Videolu)
Sade Bulgur Pilavı
Leopar Desenli Kurabiye
Etsiz Kuru Fasulye
Bebek Omlet
Valute Soslu Ravioli
Hdabla | © 2025 |