Köz Patlıcan Ezmesi

Köz Patlıcan Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 közlenmiş orta uzunluk patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı acı pul biber
  • Zeytinyağ

Köz Patlıcan Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar közlenir, temizlenip bir çatal yardımı ile ezilir.
  2. Patlıcanın içine rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber ve acı isteğinize nazaran pul biber eklenip karıştırılır.
  3. Üzerine zeytinyağ gezdirip, buzdolabında soğutulur ve servis yapılır. Bilhassa köftelerin yanından vazgeçilmez oluyor. Afiyet olsun.

Köz Patlıcan Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Piknik Sezonuna Özel Kat Kat Yumuşacık Sandviç Poğaça ( Videolu )
Zeytınyağlı Kuşkonmaz
Kahvaltı Böregi
Köz Domates Çorbası
Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası
Kolay Cevizli Tatlı
Hdabla | © 2025 |