Köz Domates Çorbası
Köz Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet sivri domates
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı +1 yemek kaşığı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme değil)
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
Köz Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri ikiye bölelim.
- Soğanları halka halka doğrayalım.
- Tepkiye alıp üzerine tuz, karabiber,kekik ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyip 180 derece evvelce ısıtılmış fırına atalım.
- Domatesler ve soğanlar yumuşayınca hepsini rondoya ekleyip çekelim. Blender de yapabilirsiniz.
- Tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağı ve unu alıp unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine rondodan çektiğimiz domatesleri 2 bardak su ve 1 bardak sütü ekliyoruz. ( sütün kesilmemesi için süte sıcak sudan yavaş yavaş ekleyerek çorbaya ek edin. ).
- Ara orta karıştırarak çorbamızı kaynatalım. Gerekirse tuz eği yapalım. Kıvamı size koyu gelirse yarım bardak daha sıcak şu ekleyebilirsiniz.
- Kıtır ekmek ve kaşar peyniri remdesiyle sunum yaptım. Afiyet şifa olsun 😇.
Köz Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












