Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı çiğ nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram dana kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber

Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çiğ nohutu en az 6 saat evvel su ile bir kapta ıslatın bekletin sonra suyunu süzün üzerine su gezdirin suyunu tekrar süzün.
  2. Kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
  3. Düdüklü tencereye evvel tereyağı koyup yağ eridikten sonra kuşbaşı eti koyun ve etin rengi dönene kadar kavurun.
  4. Ardından doğranmış kuru soğanı katıp soğanlar sararana kadar kavurun ,ardından salçayı ek edip 5 dakika kavurun .
  5. Sonra nohutu ekleyin tuz ve pulbiberi ekleyin ve 5 dakika daha kavurun .
  6. Ardından tencereye materyalin üzerini en az iki parmak geçecek kadar su koyun ve düdüklünün kapağını kapatın, kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte nohut uygunca yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. Nohut yumuşayınca yemeğiniz hazırdır.Afiyet olsun.

Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Az Malzemeli Tuzlu Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Puding
Ekmek Üstü Yaz Lezzeti
Şehriyeli Tavuk Çorbası
Taze Fasulye (Patatesli Taze Fasulye)
Muzlu Kek
Kalpli Kurabiye Tarifi
Hdabla | © 2025 |