Köz Biber Mezesi

Köz Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük uzunluk kapya biber
  • 4-5 kısım maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 avuç ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Köz Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri 200 derece fırında yaklaşık 30 dk közleyelim.
  2. Közlenen biberlerin kabuklarını soyalım ve çekirdeklerini ayıralım.
  3. Biberleri ve sırasıyla bütün gereçleri rondaya ekleyip, 1 dakika kadar çekelim.
  4. Servis tabağına alarak yayalım üzerine biraz zeytinyağ gezdirerek afiyetle yiyebilirsiniz.
  5. İster kahvaltıya ister yemeklerin yanında tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️🤗

Köz Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Hurmalı Kurabiye
Nohutlu Et Yemeği Tarifi
Elmalı Havuçlu Kek (Sütsüz,Yoğurtsuz)
Yaz Keki (Şeftali’li)
Evde Cips
Portakallı Etimek Tatlısı
Hdabla | © 2025 |