Köz Biber Mezesi
Köz Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet büyük uzunluk kapya biber
- 4-5 kısım maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 1 avuç ceviz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köz Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri 200 derece fırında yaklaşık 30 dk közleyelim.
- Közlenen biberlerin kabuklarını soyalım ve çekirdeklerini ayıralım.
- Biberleri ve sırasıyla bütün gereçleri rondaya ekleyip, 1 dakika kadar çekelim.
- Servis tabağına alarak yayalım üzerine biraz zeytinyağ gezdirerek afiyetle yiyebilirsiniz.
- İster kahvaltıya ister yemeklerin yanında tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️🤗
Köz Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















