Köy Ekmeği

Köy Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı buğday unu (kontrollü ekleyelim)
- 3 tatlı kaşığı instant kuru maya (tepeleme)
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı tuz (tepeleme)
- 3 su bardağı ılık su (200ml)
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
Köy Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu yoğurma kabına alalım. Ortasını açıp maya, şeker, yağ, tuzu ekleyelim. Suyu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım. Hamur hafif ele yapışan ve kulak göğsü kıvamında bir hamur olmalı. (suyu eklerken dikkat edelim. Una nazaran daha fazla yahut daha az su alabilir)
- Hamur toparlandıktan sonra 10 dakika daha yoğurmaya devam edelim. Sonra kabın üzerini örtüp hamuru 40 dakika kadar mayalandıralım.
- Daha sonra hamuru un serpilmiş tezgaha alıp şekillendirip unlanmış tepsiye koyalım. İsteğe bağlı üzerine bıçakla çizik atalım. Hamuru şekillendirirken.
- Ellerimize yapışmaması için un kullanabiliriz. Şekillendirdikten sonra hamurun üzerini pak bir örtü ile örterek 1 saat mayalandıralım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında,üzeri kızarmaya başlayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim. Kızarmaya başlayınca sıcaklığı 160 dereceye düşürüp yeterlice kızarmasını ve içinin de pişmesini sağlayalım. Yaklaşık 25 dakika daha pişirelim.
- Kürdanla denetim edebilirsiniz. Toplamda 40 dakikada pişmiş oluyor. Fırından çıktıktan sonra bir beze saralım ve soğumadan dilimlemeyelim (soğumadan bıçak sürersek içi hamurlaşır)
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not:ben tam buğday unu kullandım.
Köy Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




