Köri Soslu Tavuk

Köri Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-6 adet kuru domates
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolu un
- 2 su bardağı süt (200 ml bardak)
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- İsteğe bağlı 3-4 adet çeri domates
Köri Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya sıvı yağı ek edin ısınınca kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ekleyip orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
- Sıcak suda bekletmiş olduğunuz kuru domatesleri küçük doğrayıp üzerine ek edip biraz daha kavurup altını kapatın.
- Sosu için ;sos tavasına tereyağı ekleyin eriyince üzerine unu ek edip kavurun üzerine sütü ek edip süratlice karıştırın.
- Suyunu ekleyip karıştırın ,kaynamaya başlayınca baharatlarını ek edip karıştırın sosu tavuk etlerinin üzerine dökün .
- Ocağa alın kaynayınca ince kıyılmış maydanoz serpiştirin ,isterseniz on dakika kadar kısık ateşte pişirip servis edebilirsiniz ,isterseniz küçük fırın kabına döküp üzerine domatesleri ek edip evvelce ısıtılmış fırında on onbeş dakika kadar pişirip makarna yada patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Köri Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











