Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım karnabahar
Sos için;
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- Yarım çay kadar su (kıvam açmak için gerektiği kadar)
Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek ayırıp güzelce yıkıyoruz.
- Sonrası tencereye bol su koyup karnabaharı ekleyip bayağı yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Ben biraz fazla haşlamışım soslarken küçük kesimlere ayrıldı.
- Haşlandıktan sonra suyunu süzüp soğuk su şoklaması yapıp süzdürmeye bırakıyoruz.
- Sosumuzu yumurta ve undan başlayarak tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp yeterlice çırpıyoruz şayet çok katı oldu ise az az su ekleyerek krep hamuru kıvamına getiriyoruz.
- Karnabaharları tek tek bulayıp kızartıyoruz.
- Altına kağıt havlu serilmiş borcam üzerine kızaranları çıkartıyoruz. Ve servise hazır afiyet olsun. İsteyen yanına taban sos sarımsakki yoğurt vs hazırlayıp tüketebilir.
Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







