Kore Usulü Rulo Omlet
Kore Tarzı Rulo Omlet Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet yumurta
- 1 kapya biber
- 1 tutam maydanoz
- 2-3 kısım taze soğan
- 1 tutam dereotu
- Havuç (isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
Kore Adabı Rulo Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları bir kapta uygunca çırpıyoruz. Yumurta sayısını arttırıp azaltabilirsiniz ancak 3 adedin altına düşürmeyin.
- Süzgeç yardımıyla yumurtayı süzüyoruz. Bu kısım yumurtanın daha akıcı ve istemediğimiz yumurta sarılarının topak kısmını uzaklaştırmak için değerli.
- Tüm sebzelerimizi ince ince doğrayıp yumurtayla karıştırıyoruz, tuz ve karabiber koyuyoruz.
- Yağladığımız tavaya yumurta karışımının birazını koyuyoruz, biraz kızarana kadar bekleyip bir spatula yardımıyla rulomuzu yapmaya başlıyoruz.
- İlk seferde biraz olmayacakmış üzere görünebilir endişelenmeyin rulo yaptıkça o düzelecek.
- Sardığımız her rulonun akabinde yumurtayı tavanın kenarına yaklaştırıp uç kısmını yağlıyoruz ve yumurta eklemeye devam ediyoruz.
- Rulomuzu her sardığımızda spatulayla üstüne bastırıyoruz.
- En son yumurta kalmadığında tavayı tekrar yağlayıp rulonun her tarafını kızdırıyoruz.
- 2 parmak ortalarla kesip servis edebilirsiniz, afiyet olsun 💕.
Kore Yolu Rulo Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












