Köpük Köpük Kremalı Kaşık Tatlısı

Köpük Köpük Kremalı Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket sıvı krema
Ganaj için;
- Yarım paket sıvı krema
- 125 gram sütlü çikolata
Ara katı için;
- 1 paket kedi dili
- 2 adet muz
- 1 çay bardağı süt
Köpük Köpük Kremalı Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, un, nişasta, yumurta sarısı, şekeri geniş bir kaba alıp karıştırarak pişirelim soğuması için üzerini streçleyip bekletelim.
- Soğuyan muhallebiye çiğ kremayı ve vanilyayı ekleyerek mikserle çırpalım servis kasesine çırpılan kremanın yarısını alalım üzerine soğuk süte batırarak kedi lisanlarını dizelim.
- Doğranmış muzları kedidillerinin üzerine ek edelim kalan kremayıda muzların üzerinden gezdirerek düzleyelim.
- Sos kabında çiğ kremayı kaynama noktasına gelene kadar ocakta bekletelim çikolatayı kremaya ekleyip karıştırarak ganajı hazırlayalım.
- Ilık ganajı tatlımızın üzerinden gezdirelim istediğimiz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Buz dolabında yarım saat beklettikten sonra servis edelim afiyet olsun 🩷🍓🍫.
Köpük Köpük Kremalı Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








