Kolay Pankek Pasta Tarifi

Kolay Pankek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pankek için:

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (kontrollü eklenecek)

Kreması için:

  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 pk vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 100 gram labne (soğuyunca eklenecek)
  • 1 paket toz krem şantinin yarısı (35 gram soğuyunca eklenecek)

Pankeki ıslatmak için:

  • 1 paket üçü bir ortada kahve
  • Yarım su bardağı sıcak su

Üzeri için:

  • Kakao

Kolay Pankek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle krema için labne ve krem şanti hariç tüm materyalleri pişiriyoruz.
  2. Krema soğuyunca şantisini ve labnesini ekleyip uygunca çırpıyoruz.
  3. Pankek için tüm materyalleri karışıtırıyoruz. Unu denetimli ekliyoruz.
  4. Tavayı yeterlice ısıtıp bir kepçe döküyoruz.
  5. Kabarcıklar oluşunca öteki yüzünü çeviriyoruz.
  6. Pişen pankeklerin birinci sıcağının çıkmasını bekledikten sonra kahvemizle ıslatıyoruz.
  7. Üzerine krema sıkıyoruz.
  8. Diğer pankeki ıslatıp tekrar üzerine krema olacak formda katları çıkıyoruz.
  9. Üzerine kakao serpiyoruz. Afiyet olsun. :).

Kolay Pankek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yedikçe Yedirten Tiramisu Tarifi (Büyük Borcamda)
En İyi Karamel Sos
İncir Pestili
Taze Fasülye Kızartması (Airfryer’da, Çooook Hafif)
Katıklı Dolma
Borcam Pastası (Pamuk Gibi Bayatlamayan Kekiyle)
Hdabla | © 2025 |