Kolay Pankek Pasta Tarifi

Kolay Pankek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pankek için:
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- Aldığı kadar un (kontrollü eklenecek)
Kreması için:
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 pk vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 100 gram labne (soğuyunca eklenecek)
- 1 paket toz krem şantinin yarısı (35 gram soğuyunca eklenecek)
Pankeki ıslatmak için:
- 1 paket üçü bir ortada kahve
- Yarım su bardağı sıcak su
Üzeri için:
- Kakao
Kolay Pankek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krema için labne ve krem şanti hariç tüm materyalleri pişiriyoruz.
- Krema soğuyunca şantisini ve labnesini ekleyip uygunca çırpıyoruz.
- Pankek için tüm materyalleri karışıtırıyoruz. Unu denetimli ekliyoruz.
- Tavayı yeterlice ısıtıp bir kepçe döküyoruz.
- Kabarcıklar oluşunca öteki yüzünü çeviriyoruz.
- Pişen pankeklerin birinci sıcağının çıkmasını bekledikten sonra kahvemizle ıslatıyoruz.
- Üzerine krema sıkıyoruz.
- Diğer pankeki ıslatıp tekrar üzerine krema olacak formda katları çıkıyoruz.
- Üzerine kakao serpiyoruz. Afiyet olsun. :).
Kolay Pankek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

