Kolay Kurabiye
Kolay Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Yarım çay bardağı fındık kırığı
Kolay Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kakao, fındık ve damla çikolata hariç tüm materyalleri karıştıralım. (Bu basamakta unu denetimli koyalım unun markasına nazaran ölçüde değişiklik olabilir, hamur çok yumuşak olmasın yayılabilir)
- Hamur kıvam aldıktan sonra çikolata ve fındığı ekleyip karıştırın.
- Daha sonra yarısını ayırıp ayırdığımız hamura 2 yemek kaşığı kakao ekleyin.
- İstediğiniz formu verebilirsiniz 180 derece fırında 15 dakika pişirmeniz kâfi.
- Kıyır kıyır lezzetli bir kurabiye oluyor afiyet olsun.
Kolay Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








