Kolay Kurabiye

Kolay Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Yarım çay bardağı fındık kırığı

Kolay Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kakao, fındık ve damla çikolata hariç tüm materyalleri karıştıralım. (Bu basamakta unu denetimli koyalım unun markasına nazaran ölçüde değişiklik olabilir, hamur çok yumuşak olmasın yayılabilir)
  2. Hamur kıvam aldıktan sonra çikolata ve fındığı ekleyip karıştırın.
  3. Daha sonra yarısını ayırıp ayırdığımız hamura 2 yemek kaşığı kakao ekleyin.
  4. İstediğiniz formu verebilirsiniz 180 derece fırında 15 dakika pişirmeniz kâfi.
  5. Kıyır kıyır lezzetli bir kurabiye oluyor afiyet olsun.

Kolay Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarı Üzümlü Fıstıklı Firik Bulgur Pilavı
Patates Püreli Mantar Sote
Kolay Tarif; Muhallebili Milföy
Fettuş Salatası ( Hevsel Salata Soslu)
Pizza
Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta
Hdabla | © 2025 |