Şerbetli Bayram Tatlısı

Şerbetli Bayram Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket şekerli vanilin
- Aldığı kadar un ( yumuşak bi hamur olacak ele yapışmayan)
Şerbeti için;
- 5 şu bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- Bir dilim limon
Bulamak için;
- İrmik
Üzeri için;
- Hindistan cevizi tozu
- Fındık kırığı yada fıstık tozu
Şerbetli Bayram Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi ayarlayalım kaynayan şerbete limonumuzu sıkalım limonla da bi beş dakika daha kaynasın sonra ocağımızı kapatalım soğusun şerbetimiz.
- Un hariç bütün materyallerimizi karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu ekleyelim yumuşak bi hamur elde edene kadar ekleyelim.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar alıp elimizle yassılaştırıp ortadan bıçak ile keselim.
- İrmiğe bulayıp evvelden ısıttığımız 180° lik fırında rengi dönene kadar pişirelim.
- Soğuyan şerbetimizi ılık tatlımızın üzerine dökelim.
- Üzerine fındık fıstık elinizde ne varsa süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
- İsterseniz ölçüyü yarım ölçüde yapabilirsiniz bereketli bir tatlı.
- Birgün evvelce yapılırsa şerbetini çok hoş çekiyor.
Şerbetli Bayram Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






