Şerbetli Bayram Tatlısı

Şerbetli Bayram Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket şekerli vanilin
  • Aldığı kadar un ( yumuşak bi hamur olacak ele yapışmayan)

Şerbeti için;

  • 5 şu bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • Bir dilim limon

Bulamak için;

  • İrmik

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi tozu
  • Fındık kırığı yada fıstık tozu

Şerbetli Bayram Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi ayarlayalım kaynayan şerbete limonumuzu sıkalım limonla da bi beş dakika daha kaynasın sonra ocağımızı kapatalım soğusun şerbetimiz.
  2. Un hariç bütün materyallerimizi karıştıralım.
  3. Daha sonra unumuzu ekleyelim yumuşak bi hamur elde edene kadar ekleyelim.
  4. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar alıp elimizle yassılaştırıp ortadan bıçak ile keselim.
  5. İrmiğe bulayıp evvelden ısıttığımız 180° lik fırında rengi dönene kadar pişirelim.
  6. Soğuyan şerbetimizi ılık tatlımızın üzerine dökelim.
  7. Üzerine fındık fıstık elinizde ne varsa süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
  8. İsterseniz ölçüyü yarım ölçüde yapabilirsiniz bereketli bir tatlı.
  9. Birgün evvelce yapılırsa şerbetini çok hoş çekiyor.

Şerbetli Bayram Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Elmalı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Kıyır Poğaça
Yulaflı Ekmek
Elmalı Kurabiye
Ekşi Maya Nasıl Yapılır? (Tüm Detaylarıyla)
Patates Kavurması
Naneli Çilekli Limonata
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet