Kolay Garnitürlü Pilav

Kolay Garnitürlü Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı konserve garnitür
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı

Kolay Garnitürlü Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri güzelce yıkayıp suyunu süzün garnitürün suyunu süzün.
  2. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ koyun tereyağı eriyince yıkanmış pirinç, garnitür ,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın orta kısık ateşte bir kaç dakika kavurun.
  3. 2 su bardağı su ek edip karıştırın tencerenin kapağını kapatın.
  4. Kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Afiyet olsun.

Kolay Garnitürlü Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Pasta
Patetesli Börek
Grip Savar Portakallı Muhallebi
İçi Dolgulu Kalburabastı
Erişteli,Tavuklu Doyurucu Salata
Meyveli Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |