Kolay Bardak Tatlısı Tarifi

Kolay Bardak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Kenarları bulamak için;

  • Fındık
  • Fıstık
  • Hindistan cevizi

Kolay Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için tereyağ vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alıp karıştırın .
  2. Kısık ateşte daima karıştırarak pişirin, göz göz olunca kapatıp tereyağ ve vanilya ekleyip karıştırın.
  3. Daha sonra düz su bardaklarını sudan kesinlikle geçirin ,muhallebi ılıdıktan sonra bardaklara doldurun ılımasını bekleyin.
  4. Üzerini strecleyip dolapta 1 geçe beklemeye bırakalım.
  5. Daha sonra muhallebileri alın ,elinizle kenarları oynatarak aykırı çevirip çıkarın.
  6. Hindistan cevizine ve fındık kırığına bulayın ,dilimleyin ve üzerine çikolata yahut istediğiniz malzemeyi sürün.

Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Kolay Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Revani (Haşhaşlı , Portakallı , Kremalı)
Çilekli Tart
Örgü Poğaça
2 Beze İle Kat Kat Çıtır Arnavut Mantısı
Bisküvili Kolay Tatlı
Gaziantep Usulü Domatesli Pilav
Hdabla | © 2025 |