Köfteli Patlıcan Dizme

Köfteli Patlıcan Dizme Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük uzunluk patlıcan
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet yeşil biber

Köfte için:

  • 350 gram tavuk kıyması
  • 1 adet soğan
  • 2,3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2,3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı osmanlı baharatı (evinizde varsa yoksa katmayabilirsiniz)

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Köfteli Patlıcan Dizme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için; soğan ve sarımsağı ince ince doğrayalım yahut çok sulanmayacak formda robottan geçirelim, bir kaba alalım üzerine tavuk kıyması, sıvı yağ, galeta unu, tuz, baharatlar ve doğramış olduğumuz maydanozu ekleyelim güzelce yoğuralım.
  2. Elimize birer kesim alarak yuvarlayıp yaslayalım biraz yağ dökmüş olduğumuz tavada gerili önlü hafif kızartalım.
  3. Patlıcanları alacalı olarak sayalım bir parmak kalınlığında halka halka doğrayalım tavada az yağ ile gerili önlü kızartalım yağını alması için bir peçete üzerine alalım.
  4. Biberleri dört modüle bölüp hafif yağda çevirelim bir borcama 1 adet köfte 2 adet patlıcan olacak halde sırayla dizelim en üzerine pişirmiş olduğumuz biberleri dizelim.
  5. Domatesleri 4 modüle bölelim onları da biberlerin yanına dizelim.
  6. Bir kaseye salça sıcak su biraz tuz ve karabiber alıp, salçayı açalım salçalı sosumuzu da yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  7. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında suyunu çekene kadar pişirelim.

Köfteli Patlıcan Dizme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yufka Lavaş
Etli Pide / Kaşarlı Pide
Çıtır Gül Böreği
Kapya Biber Turşusu
Tavuklu Şehriye Salatası
Pratik Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |