Çıtır Gül Böreği

Çıtır Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 3 dolu dolu yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (bir parmak fazla)
İç harç için:
- 200 gram kıyma
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet ortaboy soğan
- 2 adet büyük patates
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Çıtır Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kıymayı sıvı yağda kavurun, kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Ardından doğranmış soğanları ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Son olarak rendelenmiş patatesleri ek edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın. İç harcınız hazır!
- Şimdi yufka kısmına geçelim: tereyağını eritin, içine un, sirke ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Bir yufkayı serip üzerine tereyağlı karışımdan sürün.
- Yufkayı ikiye katlayın ve tekrar tereyağlı karışımdan sürün.
- Yufkayı üçgen biçiminde kesin.
- Üçgenlerin geniş kısmına iç harcı yerleştirin ve dikkatlice sararak gül hali verin. (peynirli ve maydanozlu iç harç da kullanabilirsiniz. )
- Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine biraz daha tereyağı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin.
Çıtır çıtır, nefis gül böreğiniz hazır! afiyet olsun!.
Çıtır Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












