Köfteli Patates Çorbası

Köfteli Patates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 10 su bardağı su

Köfte için;

  • 100 gram dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu

Köfteli Patates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için olan bütün materyalleri bir kapta karıştırın yoğurun, akabinde fındıktan az daha büyük modüller koparıp elinizle yuvarlayın unlanmış tabağa koyun patatesleri yıkayıp kabuklarını soyup, küçük doğrayın kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyun tereyağı eriyince yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip, soğanlar biraz ölene kadar kavurun.
  3. Ardından doğradığınız patates ve hazırladığınız köfteleri ekleyip ocakta tencereyi sallayarak 5 dakika pişirin. Akabinde suyunu ve tuz, pulbiberi ek edip karıştırın tencerenin kapağını kapatın kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Bu ortada terbiyesi için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın çırpın.
  5. Patatesler yumuşayınca çorbanın suyundan iki kaşık terbiyeye ekleyin karıştırın. Akabinde terbiyeyi çorbaya karıştırarak ek edin terbiye ile kaynayana kadar çorbayı karıştırın kaynayınca beş dakika daha pişirin. Çorbanız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Köfteli Patates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Muhallebi (Mısır Unlu Ve Leziz)
Tava Böreği
Kahveli Çikolatalı Renkli Trufflar
Bol Çikolatalı Sufle
Barbun Tava
Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |