Köfteli Mantar Dolması Tarifi
Köfteli Mantar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Mantar ve köfte için:
- 10 adet büyük uzunluk mantar
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 tutam maydanoz (ince doğranmış)
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize nazaran ayarlanabilir)
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Köfteli Mantar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarların saplarını çıkarın ve kabuklarını soyun iç kısımdaki siyahlıkları bir tatlı kaşığıyla alın nemli bir bezle yavaşça de silin.
- Derin bir kaseye kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, galeta unu, yumurta ve baharatları ekleyin.
- Tüm gereçleri güzelce yoğurun.
- Mantarları doldurun: mantarların iç kısmına hazırladığınız kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak bastırarak doldurun.
- Bir kaseye salça sıvı yağ tuz ve sıcak suyu alarak salça eriyen kadar karıştırın.
- Üzerine hazırladığınız salçalı sosu gezdirin.
- Islatıp sıktığınız yağlı kâğıdı ötün.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 25–30 dakika pişirin.
- Kaşarlı dokunuş: fırından almadan 5 dakika evvel üzerlerini açıp rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve peynir eriyip yavaşça kızarana kadar pişirmeye devam edin. 🍽️
- Servis önerisi: sıcak servis edin. Yanına yoğurt ya da pilavla şahane bir akşam yemeği olabilir 🍄afiyet olsun.
Köfteli Mantar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















