Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu (ben ekmek kurusu kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Kreması için;

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker

Piştikten sonra;

  • 1 paket kremşanti

Üzerine;

  • Hındıstan cevızı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tatlımızı yapmaya geçmeden evvel şerbetini ocağa alalım. Kaynamaya başladığında 10 dkkika kaynatıp soğuması için kenara alalım.
  2. Tatlımız için; yumurta ve şekeri güzelce köpürtelim. Sırayla sıvı yağ, hindistancevizi, ceviz, galeta ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Yağladığımız borcama harcımızı alıp, 180 derecelik fırında pişirelim.
  3. Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbetini dökelim. Bu esnada şerbetini çektirip kremamızı dökelim. Ben 1 saat bekletip kestim ancak sizin vaktiniz varsa en az 3-4 saat dolapta dinlendirip servis edin. Afiyet olsun🌸

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kolay Poğaça Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası
Ev Yapımı Cevizli Çikolata
Sultan Tatlısı
Zeytinyağli Sebzeli Kuskus Pilavı
Döner Ekmeği
El Açması Milföy Baklava
Hdabla | © 2025 |