Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu (ben ekmek kurusu kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Kreması için;
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker
Piştikten sonra;
- 1 paket kremşanti
Üzerine;
- Hındıstan cevızı
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tatlımızı yapmaya geçmeden evvel şerbetini ocağa alalım. Kaynamaya başladığında 10 dkkika kaynatıp soğuması için kenara alalım.
- Tatlımız için; yumurta ve şekeri güzelce köpürtelim. Sırayla sıvı yağ, hindistancevizi, ceviz, galeta ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Yağladığımız borcama harcımızı alıp, 180 derecelik fırında pişirelim.
- Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbetini dökelim. Bu esnada şerbetini çektirip kremamızı dökelim. Ben 1 saat bekletip kestim ancak sizin vaktiniz varsa en az 3-4 saat dolapta dinlendirip servis edin. Afiyet olsun🌸
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









