Köfte Ekmek

Köfte Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram yağlı dana kıyma
- 1 tane yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 tane soğan rendesi
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç materyalleri;
- 3 orta uzunluk domates
- 3-4 dakika kıvırcık
- 1 adet beyaz soğan
- Sumak
- 1 adet ekmek
Köfte Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri bir kapta birleştirip 10-15 dk düzgünce yoğuralım.
- Sonra form verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve dolapta 2-3 saat dinlendirelim.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında köfteleri ortada çevirerek denetimli pişirelim.
- Soğanı ay formunda doğrayıp sumakla yeterlice yoğuralım.
- Domatesi halka halka keselim ,daha sonra ekmekleri bıcak yardımıyla ortadan keselim ,soğanlı sumak kıvırcık köfte ve en son domatesi koyalım ve hazır afiyet olsun.
Köfte Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



