Köfte Ekmek

Köfte Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram yağlı dana kıyma
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 tane soğan rendesi
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç materyalleri;

  • 3 orta uzunluk domates
  • 3-4 dakika kıvırcık
  • 1 adet beyaz soğan
  • Sumak
  • 1 adet ekmek

Köfte Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri bir kapta birleştirip 10-15 dk düzgünce yoğuralım.
  2. Sonra form verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve dolapta 2-3 saat dinlendirelim.
  3. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında köfteleri ortada çevirerek denetimli pişirelim.
  4. Soğanı ay formunda doğrayıp sumakla yeterlice yoğuralım.
  5. Domatesi halka halka keselim ,daha sonra ekmekleri bıcak yardımıyla ortadan keselim ,soğanlı sumak kıvırcık köfte ve en son domatesi koyalım ve hazır afiyet olsun.

Köfte Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sufle
Tavuklu Patlıcan Bohça (Tam Bir Davet Yemeği)
Kıbrıs Tatlısı
Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk
Aşçıbaşı Çorbası (Kolay Ve Güzel)
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |